Påmelding til webinar - Spiselige ville vekster

Nord-Troms Friluftsråd og Finnmark Friluftsråd inviterer til tre webinar i mai og juni. 25. mai kan du lære om småfuglene vi har rundt oss og 27. mai kan du delta på et praktisk spikkewebinar. 14. juni er tema spiselige ville vekster. Les mer og meld deg på nedenfor!

Webinar med tema spiselige ville vekster

Mandag 14. juni kl. 14:00-15:30 inviterer Nord-Troms Friluftsråd og Finnmark Friluftsråd til webinar og minikurs med tema spiselige ville vekster. Kursholder er Inger Wallem Krempig. Hun underviser blant annet på barnehagelærerutdanninga ved UiT, og har masse kunnskap om og praktisk erfaring med høsting fra naturen sammen med barn.

Bli med og bli kjent med vekster du kan finne i nærmiljøet og få tips til hva de kan brukes til. Fokus vil være på hvordan formidle høstingskultur, skape nysgjerrighet og det å gi barna spennende smaks- og matopplevelser.

Webinaret holdes på Zoom. Meld deg på ved å fylle ut skjema helt nederst på siden innen 11. juni.

Digitalt spikkekurs (Gjennomført)

I år som i fjor inviterer vi til digitalt spikkekurs for skoler og barnehager. Dette skjer torsdag 27. mai kl. 10:00-14:00. Dyktige Eivind Falk er instruktør.

Det er mulig å delta sammen med barn for de skoler/barnehager som ønsker det. Tilgang på storskjerm gjør at det anbefales å delta innendørs.

Det er en fordel at alle som deltar har egen kniv. Tilgang til hoggestabbe og øks vil også være en stor fordel. Friluftsrådet ønsker å støtte skoler og barnehager som er med i våre nettverk med innkjøp av spikkekniver i forbindelse med kurset. Vi dekker 50 % av utgiftene ved innkjøp av denne kniven. Ta kontakt på e-post dersom dette er aktuelt.

Vi anbefaler alle som skal være med på kurset å ha plaster lett tilgjengelig da uhell kan skje.

Når dere har meldt dere på, vil det bli sendt ut informasjon om hva som skal lages og hvilket emne dere må ut i skogen og finne på forhånd. Les gjerne i Eivinds bok «Den store spikkeboka» før kurset.

Påmelding til webinaret gjøres i eget skjema lenger ned på siden. Send inn innen 24. mai.Bli kjent med småfuglene vi har rundt oss (Gjennomført)

Tirsdag 25. mai kl. 14:00-15:30 inviterer Nord-Troms Friluftsråd og Finnmark Friluftsråd til webinar. Tema er småfuglene vi har rundt oss. Foredragsholder er Jann-Oskar Granheim. Han er hobbyornitolog, leder av Norsk Ornitologisk Forening avd. Troms og sitter på masse kunnskap om de fjærkledde skapningene og deres levemåte.

Hvorfor er vi så opptatt av småfuglene og hva har de egentlig å si for oss?
Bli kjent med de vanligste småfuglene, deres finurlige tilpasninger og egenskaper og lær om deres rolle som miljøindikator.

Påmelding gjøres i eget skjema nedenfor, send inn innen 24. mai.

Påmelding til webinar om spiselige ville vekster

Skriv e-posten du vil zoom-invitasjonen skal sendes til