Nyttig å vite om Ut i NORD

Ut i NORD gjennomføres i 2022 for 8. gang. I år med 141 turer på kryss og tvers, høyt og lavt i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy. Her er informasjon og nyttige tips for at opplevelsene skal bli så gode som mulig.

Se på kart og les turbeskrivelsene

Vi anbefaler at du forbereder deg til turen. Les turbeskrivelsen på utinord.no og sjekk kartet med sporet som er inntegnet.

Det å laste ned sporloggen til din mobiltelefon før turen er noe som anbefales. Da har du kartet tilgjengelig også dersom det ikke er nettdekning der du ferdes.

Når du velger "Finn turmål" på Utinord.no kommer det opp kartet med alle årets turer. Under +/- tastene, er det et sirkelformet symbol. Kjenner du til den funksjonen? Trykk på den og det kommer opp en prikk som viser hvor i terrenget du befinner deg. Nyttig for at du skal vite hvor du er.

Har du lastet ned kartet/turen på forhånd sørger satellitter for at du likevel har kontroll, også der det ikke er nettdekning.

Smarttelefon med apper og gps har blitt stadig mer vanlig å ha med på tur. Vi anbefaler likevel at du har med turkart. Ikke minst dersom turen er lang og du er ukjent.

Husk å sjekke turens åpningsdato

Når du går inn på utinord.no og velger "Finn turmål", kan du velge kommunen du skal gå på tur i. Her kommer det opp en oversikt som viser om turen er åpnet. Som vist på bildet er turer som ikke er åpnet grå, der det også står oppført når det antas at turen kan åpnes. Turen kan bli åpnet før oppsatt dato. Følg derfor med kontinuerlig.

Koden legger du inn på utinord.no

Du finner en kode ved turmålet. Denne består av to bokstaver og to tall, f.eks. AA99. Det er denne koden du legger inn på utinord.no. Dette etter at du har opprettet din egen bruker. Ønsker du å være anonym så kan du det. I så fall vil ikke navnet ditt vises på besøkslistene.

Alle turer har en åpningsdato. Den ser du på oversikten. Det kan være at turene åpnes før annonsert åpningsdato. Turene åpnes forløpende etter hvert som kodene kommer på plass.

Du kan sende e-post til post@utinord.no eller sms til 975 20 450 dersom du kommer til et sted der turkoden av en eller annen grunn mangler.


Gå Ut i NORD – Få vår nye praktbok til god pris

Boka koster kr 399,- i utsalg. Men det finnes en sprek mulighet for å sikre deg boka til kun kr 250,-

Inngå avtale med oss der du forplikter deg til å gå minst 12 forskjellige turer, og du får boka til den prisen.

Betal og inngå avtale på utinord.no. Boka henter du på rådhuset i din kommune. Klarer du ikke kravet sender vi faktura etter at årets Ut i NORD er over.

Legg til familiemedlemmer

Ofte er det flere i familien som går på tur sammen. I så fall anbefaler vi at du bruker funksjonen "Legg til familiemedlemmer". Gå til "Min side". Velg "Min profil". Scoll nederst på siden til "Legg til familiemedlem". Da haker du bare av for hvem som deltok på de aktuelle turene.

Få jobben din med på Ut i NORD Bedrift

Skjemaet for å legge din arbeidsplass til Ut i NORD finner du HER

Kontaktpersonen sørger for at de ansatte får link til å koble seg på arbeidsplassens profil. Noen har flere arbeidsplasser. Det går fint å være knyttet opp mot flere profiler på Ut i NORD Bedrift.

Ut i NORD Svett og God er en sprek utfordring

Sett deg mål for din deltakelse i Ut i NORD. Dine turer for 2021, 2022 og 2023 teller med. Det betyr at du har tiden fram til 31. oktober neste år med å nå målet. Her er seks muligheter:

1. Alle de grønne turene i alle kommunene

2. Alle turer som kan gjennomføres med rullestol

3. Alle de røde turene i alle kommunene

4. Alle turene i din kommune

5. Alle turene i alle kommunene

6. Klare 100 turer

7. Lag din egen utfordring

Punkt 7 kan være mye forskjellig. Her er det bare din egen fantasi som setter begrensninger. Det kan f.eks. være alle turer som ligger i tilknytning til fjæra, alle turer over 1000 meter, eller kanskje noe så kreativt som alle turer som inneholder bokstaven n, eller forbokstaven i ditt eget navn.

Her er det bare å få med venner, familie og arbeidskollegaer og stå på. Et slik opplegg som strekker seg over flere år, betyr det kun små endringer i turprogrammet neste år, hvis det i det hele tatt blir endring. Også 2022-turene er ganske lik fjoråret.

Alle som deltar i Ut i NORD Svett & God er med i trekningen av mange flotte premier. Følg med på vår nettside.

Fyll ut skjemaet på utinord.no å bli med på Ut i NORD Svett & God du også.

50 gaverkort er lagt ut

Det vil i løpet av sesongen bli lagt ut 50 gavekort, helt tilfeldig rundt om på våre turer.

Gavekortene kan brukes i vår nettbutikk og på sportsforretningene på Skjervøy og Storslett.

Årets Ut i NORD-krus og skål

Kan kjøpes allerede nå. Nytt i år er at de blir levert allerede i slutten av mai/begynnelsen av juni. Pris kr 150,- for krus og kr 200,- for skål. Gjelder både barn og voksne. Det forutsettes at det gjennomføres minst 7 forskjellige turer i løpet av 2022.

Vi trekker premier ved sesongslutt

Samarbeid med bedrifter gjør det mulig å kunne trekke ut premier blant alle våre deltakere. Noen av premier er forbeholdt våre yngste deltakere. Premieliste og hvem som vinner kommer ved sesongslutt 31. oktober.

Vipps gjerne hvis du trives med Ut i NORD

Deltakelse i Ut i NORD er gratis. Det er viktig, selv om det koster å legge forholdene til rette for friluftsliv og turgåing. I år blir det derfor mulig å vippse til Ut i NORD. Pengene går til våre frivillige som jobber med bord og benker, turkasser, bålplasser, utbedring av stier og klopplegging.

Turene er gradert fra grønn til svart

Det er et mål at turer i Norge skal graderes etter det samme system. Informasjon om dette finnes på www.merkehandboken.no - Dette betyr at også turene i Ut i NORD er gradert slik:

Grønn: Enkle og for alle

Blå: Middels

Rød: Lengre og mer krevende turer

Svart: Ekstra krevende

De aller fleste turene i Ut i NORD er enten grønne eller blå. Mange røde finnes også, mens svarte turer finnes knapt.

Ta bilder

Vi trenger bilder fra turene. Send gjerne til post@utinord.no eller bruk #utinord på Instagram. Alle som bidrar med å sende oss bilder er med i trekning av premier.

Ta sporlogg

Går du til en tur der sporloggen er for dårlig? Send oss gjerne en bedre versjon som vi kan legge ut. Vi anbefaler appen Norgeskart Friluftsliv. Bruk den betalte versjonen til kr 59,- pr. år. Den er svært enkelt å bruke og gir deg en fin oversikt over dine egne turer. Kjekt å kunne ha sporlogg fra turene dine.

Det finnes også trenings-/pulsklokker og andre apper som også har samme mulighet. Ikke minst kan du bruke en håndholdt GPS.

Mye fint i nettbutikken

Følgende produkter finnes for salg i vår nettbutikk:

- Drikkeflaske fra Sigg (nyhet 2022)

- Refleksvester, blant annet fra Kraft

- Luer i flere modeller og farger

- Sitteunderlag (Ut i NORD, JuleSPREK og Ut og Plukk)

- Turkart, også store kart for å klebe på vegg

- T-skjorte

- Buff

- Krus og skåler

Alt med flott Ut i NORD-design.

Kjenner du til våre turkart?

Våre turkart hjelper deg med å finne fram. Nord-Troms Friluftsråd har utgitt turkart for alle våre fire kommuner. Kartene er i målestokk 1:50 000 og inneholder stier, løyper og annen mye nyttig informasjon om friluftsliv i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy. Kartene koster kun kr 150,- pr. stk. Eller alle fire i en kartpakke til kr 450,-. Kjøp i vår nettbutikk.

Samme tur samme dag

Kan det være at du går samme tur samme dag? Husk da at utinord.no ikke gir mulighet å få registrere turen mer enn en gang daglig.

Ut i NORD Usynlig kommer, kanskje.

Du har kanskje hørt om Pokemon Go? Dette er vår variant. Det å gå fra A til B er ikke alltid like spennende for unge turgåere. Det gjør noe med. Noen «gulrøtter» gjør det enklere å gjøre unna turen.

Et eksempel: Tenk deg Ut i NORD-hytta på Dalberget i Kåfjord. I år legger vi inn noen usynlige turmål fra turens start ved kirkegården og opp til dagsturhytta. For å finne disse turmålene må appen UsynligO lastes ned på mobiltelefonen. Gå inn på appen når turen starter, og dere vil se hvor mange usynlige turmål som kan sjekkes inn i løpet av turen.

Muligheten er foreløpig ikke på plass. Vi oppdaterer når det er klart for å ta i bruk Ut i NORD Usynlig.

Sesongslutt og JuleSPREK

Ut i NORD varer til 31. oktober. Husk å registrere alle dine turer innen fristen. En måned etter at Ut i NORD er det klart for JuleSPREK. I advent og gjennom mørketiden gjennomføres denne vinterutgaven av Ut i NORD. Den starter fast første fredag i advent, som i 2022 er fredag 25. november. Da åpnes tre turer i hver av våre fire kommuner. Så kommer det tre nye turer hver fredag fram til jul. JuleSPREK består av totalt 12 turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy. Sluttdato for JuleSPREK 2022 er ikke endelig fastsatt.