Ut i NORD er i gang. I år med 142 turer høyt og lavt

13. mai starter årets Ut i NORD. Langt i fra alle turer åpner da, men turer som ligger lavt i terrenget og der det er snøfritt, kan besøkes fra første dag. I år har våre turgåere 141 turer å velge blant. Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen har alle 35 turer, mens Kåfjord kan friste med 36 turer.

Noen av turene ligger lavt og tett på der folk bor, mens andre er mer krevende. Våre frivillige i de fire kommunene, har satt sammen et turprogram uten alt for mange endringer fra året. Dette blant annet for at det skal være lettere å delta på Ut i NORD Svett & God. Les mer om den muligheten lenger ned.

Ut i NORD-brosjyren sendes samtlige husstander i begynnelsen av mai. Den vil også bli lagt ut på rådhus, bibliotek, hotell, butikker etc.

Også målet om å forbedret skilting og merking er årsaken til at vi i år ikke gjør så mange endringer. Her er årets turer:

Skjervøy

Skjervøy har i år 35 turer. Av disse er Enesbukta, Maursunddalen og Trolldalen nye turer fra i fjor. To turer kan gjennomføres med rullestol og barnevogn. Dette er Årvikmarka og Stussnesfjellet.

Nordreisa

Nordreisa har i år 35 turer. Av disse er Gorosomoan og Storsteet kommet med igjen som nye turer. Arbeidsgruppa har tilrettelagt disse fem turene med en variant der det er mulig å sikre seg Ut i NORD-kodene også med rullestol og barnevogn: Øvre Tverrelva (på tur til Pilterigammen), Vegbrink Sørkjosfjellet, Kÿranivä (innenfor Ove Raishin), Tørrfosskogen og Kvænnes.

Kåfjord

Kåfjord har i år 36 turer. Årets nye turer er: Gentleman-steinen og Javvagieddi i Manndalen. Disse fem turene kan gjennomføres med rullestol og barnevogn: Spåkenes, Savvon i Olderdalen, Elvestien i Birtavarre, Millonjárga og Guortesjohka. De to sistenevnte i Manndalen.

Kvænangen

Av de 35 turene er Ut i NORD-hytta på Alteidet ny tur fra i fjor. Turene til Dingalbukta, Vassnes og lysløypa i Badderen har en lettere mulighet slik at det skal være mulig å komme til turmålene også i rullestol eller med barnevogn.