Nå er det klart. Dette er årets 137 Ut i NORD-turer

13. mai starter årets Ut i NORD. Langt i fra alle turer åpner da, men turer som ligger lavt i terrenget og der det er snøfritt, kan besøkes fra Kristi Himmelfartsdag. I år har våre turgåere 137 turer å velge i. Noen ligger lavt og tett på der folk bor, mens andre er mer krevende. Våre frivillige i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy, har satt sammen et turprogram med ganske stor fornyelse fra i år. Her er årets turer:

Skjervøy

Skjervøy har i år 32 turer. Av disse er seks kommet med som nye fra i fjor. Her er de to turerene som kan gjennomføres med rullestol og barnevogn: Årvikmarka og Stussnesfjellet.

Nordreisa

Nordreisa har i år 35 turer. Av disse er 10 nye fra fjorårets Ut i NORD. Arbeidsgruppa har tilrettelagt disse fem turene med en variant der det er mulig å sikre seg Ut i NORD-kodene også med rullestol og barnevogn: Øvre Tverrelva (på tur til Pilterigammen), Vegbrink Sørkjosfjellet, Kÿranivä (innenfor Ove Raishin), Tørrfosskogen og Kvænnes.

Kåfjord

Kåfjord har i år 35 turer. Av disse er 11 nye fra fjorårets Ut i NORD. Disse fem turene kan gjennomføres med rullestol og barnevogn: Spåkenes, Savvon i Olderdalen, Elvestien i Birtavarre, Millonjárga og Guortesjohka. De to sistenevnte i Manndalen.

Kvænangen

Av de 35 turene er fire av turene nye fra i fjor. Turene til Dingalbukta, Vassnes og lysløypa i Badderen har en lettere mulighet slik at det skal være mulig å komme til turmålene også i rullestol eller med barnevogn.