- Jeg har bestemt meg. Heldigvis har jeg god tid for å klare målet

- Jeg har satt meg et mål. Jeg har latt meg inspirere av Ingvild Pedersen og Anita Olsen Skog. Når de har klart alle Ut i NORD-turene, så skal også jeg klare det.

Men det er en viktig forskjell. De har vært innom alle turene i løpet av året. Jeg har heldigvis bedre tid. Den nye ordningen med Ut i NORD Svett og God, gjør at jeg har god tid på meg. Jeg trenger ikke å bli ferdig før i oktober 2023.

Det er Hugo Tingvoll som sier det. Ut i NORD-koordinatoren ønsker å bli med på friluftsrådets egen satsing. Så langt har friluftsrådets daglige leder et stykke igjen. Til nå i årets sesong har 56-åringen "bare" vært innom 37 av turene i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy. Fortsatt er det noen uker igjen. Hugo sier han håper å runde 50 turer før årets sesong er over den 31. oktober.

- Etter at vi tidligere i høst lanserte Ut i NORD Svett og God, er det 28 personer som har registrert seg. Det er ikke nødvendig å gjøre det. Folk kan selv holde oversikten, men det bra hvis så mange som mulig melder sin deltakelse. Det kan være greit å få tilbakemelding hvor stor interessen er.

Det er viktig å få fram at Ut i NORD Svett og God er mer enn bare det å klare alle turene. De som blir med bestemmer selv hvilket mål de vil sette seg. Vi har gått ut med følgende muligheter:

1. Alle de grønne turene i alle kommunene

2. Alle turer som kan gjennomføres med rullestol

3. Alle de røde turene i alle kommunene

4. Alle turene i din kommune

5. Alle turene i alle kommunene

6. Klare 100 turer

7. Lag din egen utfordring

- Her er det altså seks mål som vi har definert på forhånd. Det blir spennende å se hvor mange som benytter seg av den sjuende mulighet. Her er det opp til deltakerne selv å lage seg sin egne mål.

Det kan f.eks. være alle turer som ligger i tilknytning til fjæra, alle turer over 1000 meter, eller kanskje noe så kreativt som alle turer som inneholder bokstaven n.

Her er det bare å få med venner, familie og arbeidskollegaer og stå på. Når vi har satt i gang et slik opplegg som strekker seg til høsten 2023, så betyr det at det kun blir mindre endringer i turprogrammet de neste årene.

I stedet for å ha fokus på mange nye turer, vil i i stedet stå på for å heve kvaliteten på turene som er med. Dette kan være bedre turbeskrivelser på utinord.no og bedre skilting og merking.

Hvilke premier vi kan friste med for de som klarer sitt mål, er ikke bestemt. Men vi satser på å få til noe bra, forteller daglig leder Hugo Tingvoll i Nord-Troms Friluftsråd.

Fyll ut skjemaet dersom du vil bli med på Ut i NORD Svett og God.

Ut i NORD - Svett og god
Jeg setter meg følgende mål fram til 31. oktober 2023